Foto: 0696 Linni med kalven 1000 Luke

Naturlig oppvekst – ekte kvalitet

På gården vår holder vi en flokk på rundt 40 Aberdeen Angus-kyr, en rase kjent for sitt førsteklasses kjøtt og sitt rolige og robuste lynne. Dyrene våre går på utegang hele året, med fri tilgang til ly og tak når de selv ønsker det. Det gir dem et naturlig og stressfritt liv, som igjen reflekteres i kvaliteten på kjøttet.

God dyrevelferd – naturlig adferd

Selv om det alltid står åpent inn til tak og strødd liggeplass, foretrekker kyrne oftest å være ute – særlig når vi strør halm i det fri. Det er ikke uvanlig at de kun trekker inn når været virkelig slår om, som ved kraftig regn eller tett snøfall. Dyrene får være dyr – og trives best når de får leve naturlig.

Kalving og kalveperiode

Kalving skjer på våren, og da får kuene gå sammen med kalvene sine ute på beite gjennom hele sommeren. Dette gir kalvene en naturlig og trygg start på livet, med tilgang på både morsmelk og frisk beitevekst. Når høsten kommer, skiller vi forsiktig kalvene fra mødrene – da er de robuste og godt forberedt for neste fase.

Kjøtt med smak av natur

Resultatet av denne produksjonsmåten er et mørt, saftig og smakfullt kjøtt med fin marmorering – kjennetegn ved ekte Angus. Med lav stressbelastning, naturlig diett og god omsorg gjennom hele livsløpet, får vi kjøtt som både vi og kundene våre er stolte av å servere.